Wat u moet weten over Vitamine D

Krijgt uw lichaam voldoende vitamine D? Vitamine D is nodig voor sterke botten en tanden. Het zorgt er namelijk voor dat de mineralen calcium en fosfor goed in het lichaam kunnen worden opgenomen. Vitamine D draagt bovendien bij aan een goede celgroei en celdeling en speelt daarmee ook een belangrijke rol bij het immuunsysteem.

 

Waar komt vitamine D vandaan?solgar-vitamine-d

Vitamine D is een van de weinige vitamines die het lichaam zelf kan aanmaken. Dit gebeurt in de huid, onder invloed van zonlicht. Maar we brengen tegenwoordig veel tijd binnen door, waardoor het kan gebeuren dat u een tekort aan deze ‘Vitamine Zon’ krijgt. Een voedingssupplement kan dan uitkomst bieden.

 

Vitamine D- tekort

Bij een tekort kan op termijn namelijk botontkalking en spierzwakte optreden. Bij kinderen kan het resulteren in rachitis (Engelse ziekte), waarbij afwijkingen in het skelet optreden.

Het Voedingscentrum raadt een aantal bevolkingsgroepen aan standaard extra Vitamine D supplementen te slikken, te weten:

 

Suppletie-adviezen Vitamine D
Groep  Leeftijdsgroep  Wie  Extra vitamine D in microgram (mcg) 
Kinderen 0 t/m 3 jaar Iedereen  10
Vrouwen 4 t/m 49 jaar Donkere (getinte) huidskleur en/of niet genoeg buitenkomen  10
50 t/m 69 jaar Iedereen  10
70 jaar en ouder Iedereen  20
Zwangere vrouwen Iedereen  10
Mannen 4 t/m 69 jaar Donkere (getinte) huidskleur en/of niet genoeg buitenkomen  10
70 jaar en ouder Iedereen  20

 

vitamined-davitamonVoedingssupplementen 

Heeft u behoefte aan extra Vitamine D? Wij helpen u graag bij het vinden van het product dat het beste bij u past. Vraag er naar in onze winkel.

 

Wat vindt u van dit product

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *