Bescherm u tegen teken met Anti-Teek

Wist u dat jaarlijks circa een miljoen mensen in Nederland een tekenbeet oplopen en dat meer dan 20.000 mensen daar de ziekte van Lyme aan overhouden? Het grootste risico op een tekenbeet loopt u in de periode maart tot en met oktober en vooral kinderen, buitensporters, kampeerders, wandelaars en tuinierders lopen risico.

Ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme is een infectieziekte, veroorzaakt door de Borrelia Burgdorferi bacterie (spirocheet). Deze wordt overgedragen door de schapenteek, de teek die in het grootste deel van Europa, Azië en de Verenigde Staten voorkomt. De ziekte van Lyme is een gemene ziekte, juist omdat de symptomen veel lijken op andere ziekten en de gevolgen op lange termijn ernstig zijn.

Voorkomen met anti-teek en deet

Gelukkig is een tekenbeet gewoon te voorkomen. Een teek komt van onderen, zoals het hoge gras en struikgewas. De teek klemt zich vast aan de benen en gaat op zoek naar een plek om bloed te zuigen. Een korte broek is natuurlijk lekker zomers, maar dan maakt u het de teek wel erg gemakkelijk. Door juist bedekkende kleding te dragen, is het lastiger voor de teek om een plekje te vinden om bloed te zuigen.

Op de onbedekte huid brengt u een sterk teekwerend middel aan, zoals de Anti-Teek van CarePlus. Dit is een sterk teekwerend middel op basis van natuurlijke lemon-eucalyptus extracten. Het biedt tot 6 uur bescherming tegen tekenbeten. De spray is geschikt voor het gehele gezin, ook voor de kleintjes vanaf 3 maanden oud. Ook insectenspray met Deet helpt om teken af te weren. Sprays met 30% Deet beschermen circa 3 uur lang, 40% 4 uur en 50% 5 uur.

Teek verwijderen

Check uzelf en uw gezin/partner altijd op tekenbeten na een bezoek aan een risicogebied. Mocht u een teek ontdekken, dan  is het van belang deze op de juiste manier te verwijderen. Een teek die verkeerd verwijderd wordt, zal zijn maaginhoud, inclusief schadelijke bacterien en virussen dumpen, wat de kans op besmetting vergroot.

Gebruik voor het verwijderen van een teek altijd een tekenverwijderaar/tekentang en ontsmet de beetplek na het verwijderen. Schrijf na het verwijderen van de teek altijd de datum op! Ook als u denkt dat de teek nog niet vastgezogen op de huid zat. Krijgt u  symptomen van de ziekte van Lyme, dan kunt u meteen aan de huisarts doorgeven dat en wanneer u een teek op uw lichaam heeft ontdekt. Op deze manier kunt u snel een adequate behandeling ondergaan.

 

Zowel de teekwerende middelen als tekenverwijderaar zijn verkrijgbaar in de Kalisvaart-winkels.

 

Bekijk onderstaande infographic voor meer informatie en tips over teken in Nederland of kijk op www.stopdeteek.nl

 

Wat vindt u van dit product

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *