De 5 stappen van huidverzorging

Iedereen weet dat een goede reiniging en verzorging de basis vormen voor een stralende huid. Maar wist je ook dat je zowel ’s avonds als ’s ochtends je huid moet reinigen? En dat een dag- of nachtcreme, hoe goed ook, nooit zijn werk optimaal kan doen als je hem op een ongereinigde huid aanbrengt?

 

Daarom vertellen we je bij deze de 5 basisstappen van een goede huidverzorging:

 

Stap 1: Reinigerclarins_lait_demaquillant_gentiane_400_ml

De eerste stap van de huidverzorging is het reinigen van de huid met een reinigingsmelk of fashwash. Een melk is een zachter reinigingsproduct en is bij uitstek geschikt voor de wat oudere huid. Je gebruikt het zonder water. Een facewash is een soort douchegel voor het gezicht. Kies je voor een facewash dan maak je het gezicht eerst nat met lauw water. Breng een kleine hoeveelheid gel op je handen aan en masseer dit in het gezicht. Spoel af met water. De reinigingsmelk en fashwash zijn echt bedoeld om het vuil van en uit de huid te halen. Na gebruik staan de poriën openen en is alles lekker schoon.

 

Stap 2: Tonic

nivea-verfrissende-tonic-normale_gemengde-huidEen tonic sluit de poriën weer en kalmeert de huid. Tonic breng je aan op een wattenschijfje en daarmee ga je van je neus naar je oren en van je voorhoofd naar je kin. Zo ga je je hele gezicht langs. Na gebruik merk je dat je gezicht heerlijk fris en soms zelfs wat tintelend aanvoelt.

 

 

serum

 

Stap 3: Serum
Een serum is een hooggeconcentreerd huidverzorgingsproduct dat speciaal is ontwikkeld om diep in de huid door te dringen. Een serum breng je aan onder een dag- of nachtcreme.

 

 

 

 

Stap 4: Oogcremebiodermal-oogcreme
De huid rondom is een stuk dunner en gevoeliger dan de andere delen van het gezicht. Een oogcreme is milder en speciaal samengesteld om wallen, donkere kringen en rimpeltjes aan te pakken.

 

 

 

 


nachtcremeStap 5: Dag- of nachtcreme

De laatste stap is het aanbrengen van een dag- of nachtcreme. Kies een dagcreme met spf om je huid direct te beschermen tegen schadelijke zonnestralen. Een nachtcreme bevat die ingredienten die de huid nodig heeft op optimaal te kunnen herstellen.

 

’s Avonds en ’s ochtends

Reinigen en verzorgen is zowel ’s avonds als ’s ochtends nodig. ’s avonds om bijvoorbeeld make-up en de sporen van de dag te verwijderen. Maar ook in de ochtend is goede reiniging noodzakelijk. ’s nachts gaat je huid werken, het herstelt zich en voert afvalstoffen af. Heb je je ooit afgevraagd hoe het kan dat als je ’s avonds met een zuivere huid gaat slapen, het kan dat je ’s ochtends wakker wordt met een pukkeltje? Dat komt doordat je huid dan juist actief is. Alle afvalstoffen was je er in de ochtend weer af.

 

Verzorging afgestemd op jouw huidtype

Afhankelijk van jouw specifieke huidtype kun je kiezen voor producten uit bijvoorbeeld een anti-aging-lijn, een lijn voor de jonge huid, een vette huid, een gevoelige huid of een gemengde huid. De stappen van basisverzorging en reiniging zijn wel altijd hetzelfde. Onze medewerkers adviseren je graag!

Wat vindt u van dit product

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *